HÄ°ZMETLER

» PERÄ°YODÄ°K RAPORLAR  

Aktif OSGB OLARAK Ä°SG KAPSAMINDA,FÄ°RMALARIN PERÄ°YODÄ°K RAPORLARI UZMANLAR TARAFINDAN DÃœZENLENMEKTE VE DENETLENMEKTEDÄ°R.

Kaldırma Araçlarının Kontrolleri:
Kaldırma Makineleri ve araçları her çalışmaya baÅŸlamadan önce, operatörleri tarafından kontrol edilecek ve çelik halatla, zincirler, kancalar, sapanlar, kasnaklar, frenler ve otomatik durdurucular yetkili teknik bir eleman tarafından üç ayda bir bütünüyle kontrol edilecek ve bir kontrol belgesi düzenlenerek iÅŸyerindeki özel dosyasında saklanacaktır. Kaldırma Makineleri iÅŸletme ağırlığının en az 1,5 katını etkili ve güvenli bir ÅŸekilde kaldıracak ve askıda tutabilecek güçte olacak ve bıunların bu yüke dayanıklı ve yeterli yük frenleri bulunacaktır. 

Asansör Kontrolü:
Ä°ÅŸyerlerinde kullanılacak insan ve yük asansörlerinin, yürürlükteki mevzuatın ve tekniÄŸin öngördüğü ÅŸekilde imal ve inÅŸa edilerek kurulması ve bakımlarının yapılması ÅŸarttır. Asansörlerin imal, inÅŸası, kurulması, muayene ve bakımı, bu iÅŸlerin fenni, teknik ve kanuni sorumluluÄŸunu taşıyabileceknitelik ve ehliyeti bulunduÄŸu Hükümet veya belediyelerce kabul edilen teÅŸekkül ve ÅŸahıslara yaptırılacaktır. Her iÅŸveren, asansörlere ait kullanma iznini ve periyodik muayene raporlarını, iÅŸyerinde buludurmak ve denetlemeye yetkili memurlerın her isteyiÅŸinde göstermek zorundadır. Bütün asansör kabinlerinde, taşıyabilecekleri en çok yük açıkça gösterilecektir. 

Kompresörün Periyodik Kontrolü. 
Kompresörlerin güvenle çalışmalarını saÄŸlamak üzere; kompresörlerin montajından sonra ve çalıştırılmasından önce kompresörler üzerinde yapılacak deÄŸiÅŸiklik ve büyük onarımlardan sonra, periyodik olarak yılda bir kontrol ve deneyleri, ehliyeti Hükümet veya mahalli idarelerce kabul edilen teknik elemanlar tarafından yapılacak ve sonuçları, sicil kartına veya defterine iÅŸlenecektir. Kompresörlerin her kademesinde basınç deneyi, o kademede müsade edilen en yüksek basıncın 1,5 katı ile yapılacaktır. Basınçlı kapların hidrolik basınç testleri, en yüksek çalışma basıncının 1,5 katı ile yapılacaktır.  

Basınçlı Kapların Kontrolü:
İşyerinde bulunan tüm kazanlar her sene ehliyeti Hükümet vaya mahalli idarelerce kabul edilen teknik elemanlar tarafından en yüksek çalışma basınçlarının 1.5 katı ile hidrolik basınç testine tabi tutulacaklardır.Test sonuçları rapor haline getirilerek işyerinde bulundurulacaktır.

Sağlık Raporları:
işçilerin iÅŸe giriÅŸlerinde ve iÅŸin niteliÄŸine ve ÅŸartlarına göre bedence bu iÅŸlere elveriÅŸli ve dayanıklı olduklarının fiziki muayene ve gerektiÄŸinde de laboratuvar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur.Ä°ÅŸin devamı süresince de bu iÅŸlerde çalışmalarında bir sakınca olmadığının en az yılda bir defa hekim raporu ile tespiti zorunludur. Bu raporlar iÅŸyeri hekimi ve iÅŸyeri ortak saÄŸlık birimi hekimleri tarafından verilir. 

Portör Muayenesi:
Gıda iÅŸlerinde çalışan işçilerin bulaşıcı hastalıklarının olup olmadığının belirlenmesi amacıyla; periyodik olarak 6 ayda bir kez portör taramasından geçirilmeleri saÄŸlanmalıdır. 

Göğüs Radyografileri:
Tozlu işlerde çalışan işçilerin periyodik olarak, sağlık muayeneleri yapılacak ve her 6 ayda bir, göğüs radyografileri alınacaktır. Solunum ve dolaşım sistemi hastalıkları ile cilt hastalığı görülenler, bu işlerden ayrılacaklar, kontrol ve tedavi altına alınacaklardır

Topraklama Kontrolü:
Topraklama devresi, düşük dirençli iletkenden yapılmış olacak ve baÄŸlandığı cihazın izolesinde meydana gelecek en büyük kaçağı (kısa devreyi) iletecek kapasitede olacak veya devrede, gerektiÄŸinde o cihazı devreden çıkaracak, uygun bir devre kesme tertibatı bulunacak ve topraklama tesisatı, uygun bir ÅŸekilde korunacaktır. Elektrik iletkenlerinin mahfazaları, metal mahfaza boruları, elektrik teçhizatının metal koruyucuları ve diÄŸer gerilim altında bulunmayan yalıtılmış kısımları uygun bir ÅŸekilde topraklanacaktır. Alternatif veya doÄŸru akımla çalışan çıplak metal kısımlı elektrik cihazları, uygun bir ÅŸekilde topraklanacaktır. Topraklama sisteminin uygunluÄŸu yılda bir defa direnç ölşçümü yapılarak kontrol edilerek belgelendirilecektir. Topraklama YönetmeliÄŸi Madde:10-EK/P),

Paratonerin Kontrolü:
Parlayıcı, Patlayıcı, tehlikeli ve zararlı maddelerin üretildiÄŸi iÅŸlendiÄŸi veya depolandığı binalar, yıldırıma karşı yürürlükteki mevzuatın öngördüğü sistemlerle donatılacaktır. Paratonerler ve yıldırıma karşı alınan koruyucu tertibat yılda en az bir defa ehliyetli bir elemana kontrol ettirilecektir. Düzenlenen belge ilgililerin her isteminde gösterilmek üzere iÅŸyerinde saklanacaktır. 

 




› HÄ°ZMETLER



 
Online Teklif İsteme
 
 
İşyeri Hekimliği Ve İlk Yardım
 
Ortak Sağlık Güvenlik Birimi
 

© 2013  -Aktif Ortak SaÄŸlık Güvenlik Birimi Ä°ÅŸ SaÄŸlığı GüvenliÄŸi ve Çevre Hizmetleri
MEHMET DUYAR:0532 710 82 32
Fax : 0342 371 06 21
E-Posta : duyarmehmet@gmail.com
Atatürk Mah. Atilla Müftüoğlu Sk. No:16/C Şehitkamil / Gaziantep